Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Ανυπόστατοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων»


«Ανυπόστατοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων»
Με αφορμή ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του Χάρη Καστανίδη με το οποίο οι δύο βουλευτές ενημερώνονται ότι σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, η οποία διαβιβάστηκε για τη διενέργεια προανάκρισης. «Εις βάρος του δημάρχου κ. Αναστασίου Αλιφέρη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και εις βάρος των συμμετεχόντων στους πολιτικούς γάμους ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία. Η εν λόγω δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί για διενέργεια προανάκρισης», ενημερώνει ο κ. Καστανίδης.
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ είχαν απευθυνθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, επειδή το Εφετείο Δωδεκανήσου προ ημερών είχε κρίνει ότι οι πολιτικοί «γάμοι» μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2008 είναι ανυπόστατοι. Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Πλεύρη, «εγείρει πλέον ζήτημα της εξέτασης τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών όσων προέβησαν σε αυτή την πράξη» και γι΄ αυτό είχαν ζητήσει από τον κ. Καστανίδη να τους ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ποινικές διώξεις κατά του δημάρχου Τήλου και των ηθικών αυτουργών.

«Στοπ» στην παιδική πορνογραφία στο Facebook χάρη στη Microsoft

 



Οι χρήστες του διαδικτύου μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους σε πολλά θέματα, αλλά σε ένα πράγμα υπάρχει πλειοψηφική συμφωνία: η παιδική πορνογραφία είναι απαίσια, και απάνθρωπη. Και αν υπάρχει μία ιστοσελίδα στην οποία δεν θέλουμε να τη βλέπουμε, αυτή είναι το Facebook.
Για το λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο υιοθέτησε μία νέα τεχνολογία της Microsoft σε συνεργασία με τον Hany Farid του Dartmouth College, ώστε η παρακολούθηση παράνομων φωτογραφιών να σταματήσει.
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε ονομάζεται PhotoDNA, και αυτό που κάνει είναι αρχικά να ελέγχει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών με πολύ μεγάλη ταχύτητα, και...
έπειτα να διασταυρώνει τις παράνομες φωτογραφίες σε μια τεράστια βάση δεδομένων ακόμα και αν αυτές έχουν περικοπεί ή επεξεργαστεί.
Κάθε χυδαία φωτογραφία λοιπόν, έχει τη δική της κατηγορία, και το PhotoDNA είναι σε θέση να τις εντοπίσει ακόμη και από ένα κομμάτι της.
Όταν ένα κοινωνικό δίκτυο έχει πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρήστες, είναι σίγουρο ότι μέσα σε αυτούς θα υπάρχουν και πολλοί διεστραμμένοι που κάνουν εμπόριο παιδικής πορνογραφίας και πιστεύουν ότι το Facebook είναι ένας καλός χώρος για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους.
Ας ελπίσουμε πως η κίνηση του Facebook να υιοθετήσει το PhotoDNA θα συνδράμει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Εμείς πάντως είμαστε αισιόδοξοι. Εσείς;

http://www.gugoo.gr/